Våningssäng

När man får sin nya säng målad av Mamma så ger man gärna en kram mitt i målandet. Lillebror blir också glad, han slipper ligga som en jäsande deg i brödformen, i sin lilla säng. Förhoppningsvis bättre nätter, upgrade för alla!

Publicerad igår kl. 14:45

Vargen

Kolla hur vargens närvaro påverkar djurriket i Yellowstone nationalpark efter att ha kommit tillbaka efter 70 år. Intressant!

Publicerad igår kl. 10:11

Självporträtt

På väg vill mjölkbutiken passade jag på att ta ett självporträtt. Roligt och svårt att tajma hoppet så att det inte landat eller man annars ser helt dabbig ut. Kolla in Pias mycket eleganta och hemlighesfulla självporträtt, diggar!

Till er alla, börja skapa självporträtt!

Publicerad 17.10.2014 kl. 20:10

Självporträtt

Det där med selfie, det har vi sett. Nu är det åter dags att ta självporträtt. Nej, selfies är inte självporträtt.

Skillnaden är att du komponerar bilden med kameran eller telefonen, räknar ut hur stor du ungefär kommer att bli på bilden och var du ska stå. Sen sätter du kameran på timer, skuttar till den uttänkta platsen o hoppas du hinner posera. Sen upprepas det några gånger tills resultatet är lyckat eller tills du fryser så att du skakar. Ja, ibland kan man få för sej att ta nakna självporträtt på vintern. Det kan vara ganska kallt om man inte stålsätter sej först i sitt stilla sinne.

Alltså, nu är det självporträtt som gäller! Kolla in Lisa, hon har gjort ett självporträtt.

 

Tromsö 2011

Här är mitt första bidrag. Hoppas Kalle, Hanna, Fager Dam,  Pia, Fua,    och Anne lyckas skapa ett självporträtt.

 

 

Publicerad 15.10.2014 kl. 21:00

Vuoden luontokuva 2014

Denna vecka publicerades semifinalisterna till Vuoden luontokuva 2014. När jag läste att min bild "Viidakon valtias" var med hadde jag inte en aning vad det var för bild. Varje inskickad bild måste ha en tittel, lite fyndig måste man vara när tidsfristen pressar på.  Måste kolla vad det var jag skickat till tävlingen.

Så det var ovanstående bild, den är med i kategorin "Ihminen ja luonto". Vi var i blåbärsskogen utan att hitta nämnvärt med bär, blev dock en bild.

För att få bra bilder måst man bära med sej kameran, i väskan blir det inte bilder. Bär med dej kameran!

 

Publicerad 15.10.2014 kl. 13:41

Botbygårds kapell

ts-e24mm, sammansatt av 3 bilder

Dimma. Det är så fint med dimma. Söndagmorgon var det en tät o fin dimma, som bara väntade på att bli fotograferad. Var ute med Elis i vagnen före vi babysimmet började och skapade. Platsen är utanför Botbygårds kapell, där har Viggo o jag tillbringat otaliga stunder med att leka o springa runt, rulla ner för sluttningen bland maskrosor, snö och höstlöv. Framför ekarna stod vi med alla bröllopsgäster och fotograferades för en gruppbild.

Det är en fin plats.

Publicerad 13.10.2014 kl. 20:36

Fotografering

Som dagisfotograf är det ibland svårt eller jättesvårt att barn att le. Ibland att få dem att komma innom blixtarnas räckvidd kan ta många minuter.

Har en apa som som brukar locka dom flesta till skratt. På frågan vad apan äter kommer som regel alltid banan som svar.

Idag kom det bästa svaret hittills; skinkfrestelse! Jag skrattade åt det, barnet skrattade och bilderna blev toppen!

Publicerad 09.10.2014 kl. 13:12

Moving still

Kom o lyssna o se på en unik konsert!  Läs mera på Exaudios hemsida.

Publicerad 08.10.2014 kl. 22:13

Farger 4/4

Brun.
Publicerad 14.10.2014 kl. 11:10

Färger 3/4

Grön.
Publicerad 12.10.2014 kl. 18:03
 
 


Niklas, fotograf som gillar att vara ute. Fotograferar porträtt, landskap, bröllop, dokumentära projekt m.m. För mera bilder, se min hemsida, niklasgerkman.com  Frågor? niklas@niklasgerkman.com

Instagram
 

Allt bildmaterial är © Niklas Gerkman