Veckans självporträtt

Veckans självporträtt. När det är svårt att redigera bilder, skriva offerter och annan kontorering med en hand o två flaxande så är det bara att ta självutlösaren i vacker hand o skapa istället.

Nån dag när det finns tid ska jag gräva fram självporträtt ur arkivet, finns en del fotat på dia, färgfilm o svartvit film.

Tills dess, hur ser ditt självporträtt ut?

Publicerad igår kl. 14:23

Flowpark

I helgen besöktes Flowpark i Åbo. Det var toppen! Linbanor, klättring, höga höjder, linbanor, friskluft och lianer! Nästa dag var det ömma armar och överkropp ava allt hängande o klättrande. Det var roligt, testa det, rekommenderar!

 

 

 

 

 

 

Publicerad 27.10.2014 kl. 21:37

Företagarens vardag

Företagarens vardag del 531. Tömma minneskort från kvällens jobb mitt i natten efter några timmars sömn tillsammans med son som hellst sysslar med annat än att sova.

Självporträtt från igår.

 

Publicerad 26.10.2014 kl. 03:28

Touch ID

Skaffade en ny telefon, den har fingeravtrycksidentifikation, det är smidigt att låsa upp telefonen. Genast började jag fundera på vilken icke transparent säkerhetsinstans samlar på allas fingeravtryck. Hmm. Det ska ju bara vara telefontillverkaren som använder uppgiften, men dock.

Har för många år sen använt fingret ganska ofta när jag checkat in på SAS flyg. Har inte gjort det på länge, undrar om mitt fingeravtryck finns kvar nånstans?

Publicerad 22.10.2014 kl. 13:47

Våningssäng

När man får sin nya säng målad av Mamma så ger man gärna en kram mitt i målandet. Lillebror blir också glad, han slipper ligga som en jäsande deg i brödformen, i sin lilla säng. Förhoppningsvis bättre nätter, upgrade för alla!

Publicerad 20.10.2014 kl. 14:45

Vargen

Kolla hur vargens närvaro påverkar djurriket i Yellowstone nationalpark efter att ha kommit tillbaka efter 70 år. Intressant!

Publicerad 20.10.2014 kl. 10:11

Självporträtt

På väg vill mjölkbutiken passade jag på att ta ett självporträtt. Roligt och svårt att tajma hoppet så att det inte landat eller man annars ser helt dabbig ut. Kolla in Pias mycket eleganta och hemlighesfulla självporträtt, diggar!

Till er alla, börja skapa självporträtt!

Publicerad 17.10.2014 kl. 20:10

Självporträtt

Det där med selfie, det har vi sett. Nu är det åter dags att ta självporträtt. Nej, selfies är inte självporträtt.

Skillnaden är att du komponerar bilden med kameran eller telefonen, räknar ut hur stor du ungefär kommer att bli på bilden och var du ska stå. Sen sätter du kameran på timer, skuttar till den uttänkta platsen o hoppas du hinner posera. Sen upprepas det några gånger tills resultatet är lyckat eller tills du fryser så att du skakar. Ja, ibland kan man få för sej att ta nakna självporträtt på vintern. Det kan vara ganska kallt om man inte stålsätter sej först i sitt stilla sinne.

Alltså, nu är det självporträtt som gäller! Kolla in Lisa, hon har gjort ett självporträtt.

 

Tromsö 2011

Här är mitt första bidrag. Hoppas Kalle, Hanna, Fager Dam,  Pia, Fua,    och Anne lyckas skapa ett självporträtt.

 

 

Publicerad 15.10.2014 kl. 21:00

Vuoden luontokuva 2014

Denna vecka publicerades semifinalisterna till Vuoden luontokuva 2014. När jag läste att min bild "Viidakon valtias" var med hadde jag inte en aning vad det var för bild. Varje inskickad bild måste ha en tittel, lite fyndig måste man vara när tidsfristen pressar på.  Måste kolla vad det var jag skickat till tävlingen.

Så det var ovanstående bild, den är med i kategorin "Ihminen ja luonto". Vi var i blåbärsskogen utan att hitta nämnvärt med bär, blev dock en bild.

För att få bra bilder måst man bära med sej kameran, i väskan blir det inte bilder. Bär med dej kameran!

 

Publicerad 15.10.2014 kl. 13:41

Botbygårds kapell

ts-e24mm, sammansatt av 3 bilder

Dimma. Det är så fint med dimma. Söndagmorgon var det en tät o fin dimma, som bara väntade på att bli fotograferad. Var ute med Elis i vagnen före vi babysimmet började och skapade. Platsen är utanför Botbygårds kapell, där har Viggo o jag tillbringat otaliga stunder med att leka o springa runt, rulla ner för sluttningen bland maskrosor, snö och höstlöv. Framför ekarna stod vi med alla bröllopsgäster och fotograferades för en gruppbild.

Det är en fin plats.

Publicerad 13.10.2014 kl. 20:36
 
 


Niklas, fotograf som gillar att vara ute. Fotograferar porträtt, landskap, bröllop, dokumentära projekt m.m. För mera bilder, se min hemsida, niklasgerkman.com  Frågor? niklas@niklasgerkman.com

Instagram
 

Allt bildmaterial är © Niklas Gerkman