Att förlösa

Kan tänka mej att taxichaffisen som körde förbi, tog för oss ett par nattsuddare som kom staplande kl. 05.21 över gatan till tullbommens bensis. Långsamt, huvan uppdragen, lite småkallt i väntan på att solens strålar skulle lysa ner på gatunivå. Högusens översta våningar badade redan i dom första varma solstrålarna för dagen.

Det värmde så gott, den tre kvarts goda hodaren. Man tyr sej till det man får när man är ute i ottan efter föda. Den var du med sitt öde, lyckligtvis följde en lika utsökt kaffe i pappmugg med mot solnedgången. Det hadde deras förfäder gjort i många generationer före dem.

Utan taxilicens och hantverkarklädsel satt vi där. Vi hadde ett eget bord. Lite udda var vi, i bordet brevid konstaterade mannen åt kvinnan att han varit på bortamatch. Alla som kom in slängde en blick på oss, "här av alla ställen, märkliga typer" såg jag att dom tänkte.

Vi höll på med ett ultradistanslopp, nu var vi inne på den efterlängtade men ack så satans smärtfyllda sista rakan. Från det sköna viskandet i örat, till det månads långa barfota springandet på vassa stenar, legandet på kottar, insmörjning av baljor med mjölk och honung efter att det förtärts, var vi nu nära.

Hur nära, det är främst en epiduralfilosofisk fråga som kan mätas på olika sätt. Antal svordomar, hur många gånger tanken att bli hemskickad dyker upp i medvetandet, med hur många newton den förlösande kraften klämmer ihop den fortplantanterande handen. Newton kan även konverteras i en färgskala från vitt-ljusrött-mörklila.

Som ett norrsken flammar färgskalan över fingrarna, i orytmisk takt med höga toner som skulle passa i mången konsertsal, blandat med frustration över obekvämheten i kubik. Blodet i fingrarna finns nog kvar, om inte så är det inte så noga.

Det är allt jag kan bidra med. Förutom att inte svimma. Att avstå från ett finger om förlossningen skulle vara avklarad smärtfritt på 10 min skulle inte vara så dumt. Där går epiduralfilosofin över i svårigheten att hantera ett litet barn med 4 fingrar samt med 5 fingrar leka/vara domare/laga mat/föra dom äldre bröderna till dagis.

Före solens strålar hade hunnit ändra färg hadde kusiner varit o se på en liten kusin. Vid nattens mörka timma, han i sin fars armar låg o sov. Sov gjorde även hans mor, hans mor är guld.

Guld och små guldklimpar är dyrbara.

 

 

 

 

22.05.2017 kl. 12:44

Varma fötter

Har för länge sen insett att sommarstövlar bara funkar på sommaren om man ska stå stilla i kallt vatten. När man fotograferar landskap på vintern är skorna lika viktiga som stativet. Med frusna fötter försvinner glädjen att skapa. Här på bilden står jag i den här bilden.

23.01.2017 kl. 05:13

Årets första morgon

En av dom bästa sakerna barn kan få i julklapp eller födisgåva är en pannlampa! Helt suveränt, boysen är ivriga att springa omkring o lysa. Förutom att dom ser så ser man var dom springer i mörkret. Win-win.

Eftersom pannlampsentusiasterna var vakna jättetidigt på årets första dag så var vi tidigt ute. Så tidigt att det bara var hundar som var ute med sina ägare. Att springa omkring på färsk is så vattnet strittar omkring är också roligt. Isen är alltså på stranden med vatten under, ingen fara.

Mera pannlampor åt barn!

 

 

 

 

 

01.01.2017 kl. 21:09

Lasso!

Kolla in avsnitt 18 av Lasso.  Där intervjuar den alltid roliga  Anne Hietanen mej om fotografering. Titta, det är bra! Nedan en ruta som jag skapade medan vi filmade. Titeln är Vi och dom.

En illustrering om regeringens flyktingpolitik i år.

I bilden Vi och dom, går flyktingströmmen mellan ministrarna Orpo och Soini i förgrunden(Soini är den tjockare) och resten resten av regeringen. Oppositionen försöker göra sej hörd i strålkastarljuset.

01.12.2016 kl. 09:08

Run-ren-benet?

Råkade en gång på en huvudlös ren. Vet inte riktigt hur den åt, den såg ut att må bra. Hmm.

08.06.2016 kl. 10:24

Vitt, vitt, vitt.

Nu är det vår när nästan all snö har smultit i hufvudstaden samtidigt som det är vitt av vitsippor. Snart blir det vitt av alla vinterbleka finnar i vita strumpor i sandalerna. Med dålig tur blir det vitt nästa gång först i januari när många har en vit månad. Om det då inte blir vitt av höstens första snöfall 16.11.

 

 

 

 

09.05.2016 kl. 14:29

Vatten

Hur det kommer sej att tamburen måste dammsugas dagligen.

30.03.2016 kl. 04:48

Jogurt gif

23.11.2015 kl. 13:53

Fest!

Ibland är det barnfri fest, då startar man med pulka, eller?

02.03.2015 kl. 07:19

Sov själv, satan!

När barnet gastat och varit skitsur i en timme och vilat en halvtimme för att sen börja skrika på nytt en har man lust att ringa rådgivaren på rådgivningen kl. 02.43 med barnet vrålande i bakgrunden o säga; KOM SATAN SJÄLV HIT O PROVA NÅN JÄVLA TASSU METOD! IT AINT FAKKIN WORKING!
04.02.2015 kl. 15:29