Johan Rheborg i Finland

Fotograferade Den finlandssvenska Idrottsgalan på lördag.Det är svårt att fotografera komiker. Dom står ju relativt stilla, ljuset är konstant, så vad är det som gör det svårt?  Försök nu sen att hålla kameran stilla när man skrattar.

Idrottsgalans konferencier Stan Saanila lättare att fotografera när han pratade "allvar" än var rolig.

Johan Rheborg däremot, han var så jäkla rolig att ingen bildstabilisator hjälpte när det var som skrattigast.

Lyckades dock fånga hur han viftade av sej sina glasögon. Komiskt.

27.01.2014 kl. 20:44

Vuoden luontokuva 2014

Har i ett antal år deltagit i tävlingen Vuoden luontokuva. Några år sedan hadde jag en bild i semifinal, i år hadde jag två bilder i semifinal. Semifinal innebär 300-400 bilder som valts ut bland över 11000 bilder. I år publicerades inte semifinalbildernas titlar, så vet inte vilka bilder som kom igenom nålsögat. Lite synd.

Men. För en tid sen ringde en snubbe från bokförlaget som sätter ihop boken med årets naturbilder, baserat på inskickade tävlingsbilder. Han ville använda en av mina rävbilder i boken.

Det är ju lite roligt, tycker jag.

22.08.2013 kl. 16:59

Juicy burger

Den bästa burgern. Med coleslaw. Brödet, biffen och slawn' var inte butikstavara, juh.

16.07.2013 kl. 20:54

Ett nytt kontorsbord blir till

Förra veckan började jag jobba med ett nytt kontorsbord. Eftersom det inte fanns nåt som passar i butiken så är det bara att göra det själv.

Ekskivan från Biltema, inte den absolut bästa kvaliteten men riktigt bra. En liten infällning för att ge plats för hyllstege och rör, slipning och olja på. Så där grovt sagt.

Virket från butiken är som regel mycket torrt. Lätt att slipa, suger i sej all ytbehandling.

Infällningen gjord med stämjärn och såg. Detaljbild på utformningen senare. Slipat med 120, första vätningen. Slipa ner "lurvet", väta på nytt.

Fortsättning föjer

24.06.2013 kl. 20:45

Dagens mattips

 

Nu är det den tiden på året då det är dags att äta upp dom sista köttbitarna från höstens jakt som ligger innerst i frysen, svamparna och bären likaså. Tog just ut en stek ur frysen, vet varken art eller slaktår. 

Låter köttklumpen tina i kylskåp ett par dygn, sen kan den tillberedas enligt hur den ser ut och vadslags stek det ser ut att vara.

Gör det nu, ta ut nåt  ur frysen och tillaga det. Ingen råvara blir bättre av att bo åratal i frysen. Speciellt inte om det är dåligt inpacakt och är halvtorkat.

 

05.05.2013 kl. 14:47